Voittoputkessa juhannustauolle

Keli oli sateinen, mutta pilvinen. Jyväskylän Kirin juna puksuttaa tasaisella tahdilla syksyisessä kelissä syksyä kohti – kuudes peli, kuudes voitto. Kosteahkolla Hippoksella kaatui tänään Siilinjärven Pesis lukemin 2 – 0 (10-4, 7-2).

Koivu asteli lavalle isännän ottein
Taneli Lassilan sopimukseen saatiin talvella takuu voittopeleistä vain poutasään vallitessa Jyväskylässä. Kun vettä alkoi tänään satamaan aamutreenien siinä vaiheessa kun Yrjölä oli lyönyt pieniä vartin, jouduttiin Noel Koivun osallistuminen Kunnari-leirille Liperissä perumaan ja hälyttämään hänet lautaselle. Hokitähti Noel on aloittanut kautensa naapuriseurassa hienosti ja hyppäsi myös meidän kotipesään vahvalla imagolla. Yritti vakuuttaa vastustajankin miehekkyydestään heittämällä pesäpalloa kovempaa kuin moni lyö. Harmi, että ne takapesät sijaitsee alle sadan metrin päässä kotipesästä. No ei sentään, ennakkoluuloton esiintyminen lautasen ääressä takasi sen, ettei ulkopelikokoonpanoon tarvinnut tehdä muutoksia ja pelasimme loistavasti. Vastustajalta ensimmäisellä jaksolla kotiutuksia pystyi suorittamaan vain superia viime kaudella pelannut Toni Toivanen (kolme kotiutusta, joka kerta juoksun toi joku M. Rönkä) sekä jokeri Inola.
Sisäpelimme oli kauden ylivoimaisesti parasta haastavissa oloissa. Joskus tämmöinen monsuunisade aiheuttaa seitsemäntoista ykköspaloa, neljätoista liukastunutta näppiä ja huoltajalle peräpukamat, kun kaikki kuivauskelpoiset pyyhkeet ja vessapaperit viedään bajamajasta asti mailan kuivaajiksi. Meille huolto järjesti kuivaa alle ja päälle, pelinjohto merkkiä vain päälle ja pelaajat toteuttivat kovalla prosentilla. Pakko mainita, että pyyhkeet olivat Luhtaa ja Marimekkoa, paperi Serlaa. Ei tuohon keliin mikään Euroshopper pure.
Avausvuoro vielä katseltiin, toisessa vuorossa kaasu pohjaan ja 1-1 tasatilanteesta 6-1 johtoon. Kolmannessa 8-1 ja jakso oli taputeltu. Niklas Moilanen löi kolme juoksua, Akseli Saukkola kaksi ja Sahuri Raami toi kolme.

Toinen jakso yhtä vakuuttavaa
Niklas Moilanen unohdettiin toisessa ottelussa putkeen palkintotuomariston toimesta, mutta tilastot eivät unohda. Toisen jakson avausjuoksukin tuli Moilasen kuumasta kepistä. Kun ulkona Moilanen suolasi etenijöitä kakkoselle reilummin kuin allekirjoittanut kirjolohta, joku pokaali olisi pitänyt keksiä. Paras vasuri -palkinto? Huomaamattomin tähtipelaaja -pysti? No, miehellä on ikää sen verran vähän, että eiköhän niitä palkintoja tule vielä 2080-luvullakin. Jos siitä toisesta jaksosta nyt jotain yritetään kertoa, niin ensimmäisen tasoittavalla tosiaan karattiin 3-0 -johtoon, kun pelinjohtaja Karttusen viuhka hirtti asentoon ”aina lennetään”. Ulkopelissä jatkettiin lentoa jopa niin, että nähtiin seurahistorian sykähdyttävin syöksykoppi kopparilta ajolähdössä. Mies kuin veistos, Seppo Väli-Heikki, ansaitsee jo tässä vaiheessa kautta nimensä kirjoitettavan melkein oikein. Vähän niin kuin ykköspesiksen somepäivitykset. Hyvä Seppo!
Mutta tosiaan. Toinen vuoropari oli ainoa koko pelissä, jossa juoksuja ei tehty. Kolmannessa vuorossa tehtiin neljä juoksua lisää. Siilinjärvi ei tehnyt. Voitimme jakson, kuten ehkä tiesitkin.
Koko ottelun osalta palkittiin meiltä kakkospalkinnolla jokeri Saukkola sekä ykköspalkinnolla loistavan pelin pelannut Jami Raami. Mahtuu helposti top5-listalle parhaita vasureita meiltä miettiessä. Saattoi olla jopa paras? Kolmostilanteet voitimme 26-11. Muutenkin ottelun tilastot ovat kaunista katseltavaa kaikille meille Excel- ja numeroperversseille.

Juhannuksen viettoon
Onhan tätä taas tahkottu, tätä pesäpalloa. Kokonainen kesäkuukausi pelattu läpi ja nyt pitää taas jaksaa harjoitella. Hyvin, laadukkaasti, fyysisesti ja jopa paljon. Toki B-pojat pelaavat välissä, mutta nuoret jaksaa kirmata kuin varsat. Seuraava kotipelimme koittaa tasan kahden viikon päästä lauantaina, 2. heinäkuuta. Vastaan juoksee Kiteen Pallon nuori ja pirteä suomensarjajoukkue. Toivotaan inasen parempia pelikelejä, reilusti enemmän ihmisiä nauttimaan viihteestä ja vähintään yhtä kypsää esitystä nuorelta joukkueeltamme.
Hyvää Juhannusta, toivottaa Kiri! Tervetuloa seuraamaan tätä puksutusta.

Tilastot