Ensimmäinen kesätauko vietetty

Sarjaohjelman laatija taisi poistaa kalenterista enemmän kuin kaksi peliä Laukaan luovuttua keväällä sarjasta. Ainakin sen verran pitkä paussi pelien välissä on ollut, eikä edes jää kesän ainoaksi paussiksi. Lauantaina alkaa taas tauko, kahden viikon juhannuspaussi!

Niin pelaat kuin harjoittelet
…on joku viisas joskus sanonut. Ja menestys tulee ennen työtä vain sanakirjassa. Joten olemme harjoitelleet ja tehneet töitä. Kolmiviikkoisen taukomme ensimmäinen viikko treenattiin noin kaksi kertaa päivässä, keskimmäinen viikko kevennettiin ja viime viikonloppu kannettiin satamassa kiviä. Paitsi Elonheimo. Koska B-poikamme ovat välissä myös pelanneet, olemme kokeneet myös kauden ensimmäisen tapaturmaisen loukkaantumisen ja niinpä kokoonpanosta löytyy huomenissa parikin uutta ihmistä räpylän kanssa. Lauantain kokoonpanosta ei osaa vielä sanoa yhtään mitään, mutta 12 pesäpalloilijaa siitä löytynee.

Me lähdemme Pohjois-Karjalaan
Taipaleen kylä, luonnonkauniin Liperin kunnan läntisin taajama. Liperin vajaasta 12 000 asukkaasta enää vain vajaa 800 asuu Taipaleen kylässä, eli nykyisen nimensä mukaisesti Viinijärvellä. Viinijärvi on saanut nimensä Outokummun, Liperin ja Polvijärven kuntien alueelle levittäytyvästä kauniista Viinijärvestä, joka laskee Taipaleenjokea pitkin Oriveteen. Kylällä on kaksi kirkkoa, kaunis Taipaleen seurakunnan ortodoksikirkko ja luterilainen lato. Pallokenttä sijaitsee jälkimmäisen rakennuksen mukaan nimetyllä tiellä, Kirkkotiellä. Tänne siis suuntaamme keskiviikkona.

Viinijärven Urheilijat on perustettu jo 1914 nimellä Taipaleen Voimistelu- ja Urheiluseura Vekara. Pesäpalloilu seurassa käynnistyi miesten toimesta jo sotien jälkeen, mutta menestys on tehty pääsääntöisesti Kosti Parviaisen 1974 käynnistämän naispesäpalloilun voimin. Yleisöennätys on naisten Itä-Lännestä ja loppuotteluissakin Pallokentällä on nähty noin neljä kertaa kylän nykyisen asukasmäärän verran karvahattuja. Tai Hankkija-lippiksiä. Ja oli niitä neonvärisiä verkkareitakin silloin paljon, ai että.
ViU pelaa nyt toista kautta putkeen suomensarjan miesten itälohkossa. Viime kauden otteet olivat sarjanousijalle tyypillisesti vaihtelevia, mutta toiseen kauteensa pinkkipöksyiset miehet ovat lähteneet nousujohtoisella otteella – edellisissä otteluissa on kaatunut Hamina ja sunnuntaina Vinkku niisti pisteen myös Siilinjärveltä. Rennon letkeällä otteella kovalyöntinen nippu pystyy haastamaan kenet vaan. Tarkkana pitää olla, ettei Pallokentälle jää sarjapisteitä, hampaita eikä verta. Viime vuonna jäi jotakin noista.

Lauantaina savolaiset Hippoksella
Koska Ohtaansalmen yli on valitettavasti rakennettu silta, pesäpallosivistys on päässyt leviämään mie-sie -maakunnasta myös noin sata kilometriä luoteeseen, Siilinjärvelle. Kesäkuun otteluruuhkamme huipentuu siis kuusi tuntia ennen Jukolan Viestin lähtöä käynnistyvään, jo kauden toiseen kotiotteluumme. Vastassa on Siilinjärven Pesis. SiiPe pelasi viime vuonna vielä Superpesistä, säilytti paikkansa ja luopui Superpesispaikastaan kaamoksen laskeutuessa Pohjois-Savoon ja erityisesti SiiPen rahakirstuun. Pesäpalloliitto suuressa viisaudessaan osoitti seuralle paikan suomensarjan itälohkosta. Siilinjärveä povattiin ennen kauden alkua itälohkon toiseksi kärkiseuraksi, eikä turhaan. Pelinjohdossa on superpesiksessäkin viuhkaa heiluttanut Riku Tolonen ja pelaajalistalta löytyy muutama viime kesän ylimmän sarjatason soturi. Loput paikat rosterissa on täytetty Savon parhailla junnuilla, jotka ovat saaneet nauttia laadukkaasta valmennuksesta niin kotona kuin Jyväskylän Kiri-Junioreiden nuorten superpesisjoukkueessakin. Kun joukkue on rakennettu nollista uudestaan, tullee peli paranemaan kauden edetessä ja tämä lienee vasta ensimmäinen otatus – oletettavasti elokuussa pelataan runkosarjan päätöskierroksen lisäksi muitakin keskinäisiä otteluita, playoffseissa.

Tulehan paikalle Hippokselle! Koskenharjulla pelaavat divaria jo kello 14 ja Ahman taksi/Jyväskylän Liikenne/omat terveet jalat kuljettavat sinut sieltä turvallisesti ja sopivasti kello 17.00 alkavaan mittelöömme. Sähköpotkulautakin käy, jos et ole Laittomassa kunnossa. Ja vaikka Hippoksen uuden pesäpallostadionin rakennustyöt ovat saattaneet käynnistyä jo tätä luettaessa, on siellä vielä pari parkkipaikkaa omalle kulkuneuvollesikin. Pääasia, että tulet, koska onhan tämä kevätkierroksen helmi nähtävä!

Nämäkin tietoiskut teille tarjosi ViU:n kasvatti, vuoden harharetken SiiPeen tehnyt, nykyinen jyväskyläläinen kaljupää. Pahoittelemme hukkaan heitettyä aikaasi, tämä tullee toistumaan.

Keskiviikkona 15.6. klo 18.00 ViU – Kiri Viinijärvellä
Lauantaina 18.6. klo 17.00 Kiri – SiiPe Hippoksella